neljapäev, 5. juuni 2008

05.06.2008 Windhoek-Etosha

Leino:

Päeva kilometraaž: 430 km

Algas siis järjekordne reis Aafrikasse. Sihtkohaks seekord Namiibia. Jällegi läbi Londoni ja “mõnusalt” 10 h lennukis. Ainsaks lohutuseks Otsa veelgi pikemad jalad...
Maandume 5.06 varahommikul Windhoeki lennujaamas. Passikontroll pikaleveniv, aga ilma üllatusteta. Keegi ei küsi, kas tegite ise selle passi ja mis riik see Stonia üldse on? Ka autorendifirma esindaja on suure sildiga vastas. Kuidagi harjumatu Aafrika kohta. Ega see asi siiski ikka nii kergelt lähe... Jõudnud rendifirma kontorisse, selgus, et meile üritatakse kaela määrida manuaalkastiga autot ja seda parempoolse rooli juures! Enesetapp!!! Peale lühikest klaarimist leiti, et ka automaatkast on võimalik ja isegi satelliittelefon on olemas.



Ainult, et 1,5 h läheb aega asjade valmisseadmiseks. No selge, siis moona varuma ja raha vahetama. Aeg lendas kiiresti ja juba paari tunni pärast olime stardivalmis. Istusin rooli ja... Krt! Ikka raske on, kui rool on valel pool ja liikluski vasakpoolne. See-eest oli aga õpetajajd palju ja esimesed kilomeetrid käratses kogu kabiin kui herilasepesa. Mingist hetkest tekkis juba harjumus eessõitjatest paremalt mööduda ning ainult kõrval istuv Ots üritas vahetevahel rooli haarata ;-) Lõuna möödus Okahandjas, kus üllatati meid vähe ülemõõtmeliste söökidega. Jürka, Merle ja Ots lasid poole kaasa pakkida. Mina ainsana suutsin kogu prae sisse keerata, aga silmanägemise tahtis ära võtta. Ja siis jälle teele. Mingist hetkest tekkis kahtlus, kas jõuame päikeseloojanguks Etosha rahvusparki? Ei õnnestunud. Nagu madalatele laiuskraadidele kohane, kolksatas päike poole tunniga taevast alla ja maad võttis pimedus. Loomade ohutuse huvides on sissepääs parki lubatud ainult päevavalges, seetõttu jäime värava taha ööbima “Etosha Safari Campi”, kus olid väga popid ja noortepärased telkmajad, s.t. metallkarkassile oli lihtsalt present peale tõmmat.

Päeva tähelepanek: Kohalikel autodel on ära vahetatud klaasipuhastite ja suunatulede lülitushoovad ja turiste tuntakse selle järgi, et nad näitavad suunda “kojameestega”.

Kommentaare ei ole: