neljapäev, 19. juuni 2008

Kokkuvõtteks

Jaanus:

Soovitan Namiibiat soojalt. Väga vaheldusrikka loodusega ja huvitava rahvastikuga maa. Kuival perioodil, mil sääski ei ole, võib minna ka lastega. Etosha pargis ja mõnes muus kohas on neil kindlasti huvitav. Igas lodges olid nt olemas ka basseinid. Samas, kui eesmärk on eelkõige suure hulga loomade nägemine, siis tuleks ilmselt pigem valida mõni muu Aafrika maa, nt Tansaania, Keenia, LAV, ka Botswana vms.

Minu jaoks oli põhiline meie esivanemate – bušmanite/sanide nägemine. Neid pidavat erinevatel andmetel järgi olema 55-100 tuhat, seega võib juhtuda, et mõne aja pärast neid lihtsalt enam ei ole. Soetasin Hendrik Relve eeskuju järgides endale sanidelt inimkonna kõige ürgsema tööriista – kaevekepi. Mis on siis põhimõtteliselt sile puuoks, alt veidi õhemaks/laiemaks lõigatud osaga. Aga märgiline tähendus on olemas.

Teine kõrgpunkt on muidugi Kaokoland himbade ja imelise loodusega. Kui võimed enda autoga Kaokolandi läbida ei luba, siis sobib ka Damaraland oma samuti ilusa maastikuga.

Samuti väärib märkimist, et kui näete kaardil sõna „Pass“ ehk kuru, siis katsuge sealtkaudu minna. Kõik kurud, mille läbisime, olid eranditult väga ilusad. Nt Grootbergi kuru Palmwagi ja Kamanjabi vahel, Kuisebi kuru Swakopmundi ja Sossusvlei vahel ja Remhoogte kuru Sossusvlei ja Rehobothi vahel. Sossusvlei ise mulle miskipärast väga vinget muljet ei jätnud. Võib-olla ka sellepärast, et eelmised muljed olid vägevamad. Kuna suur osa Namiibiast jäi avastamata ning ka naaberriik Botswana tundub väga huvitav, siis tundub, et kunagi tuleb sinna tagasi minna!






Merle: Veidi rahalisest poolest ka. Mina mängisin pearaamatupidajale (Leino) andmete sisestajat. Kaasas olnud roosade kaantega märkmikusse sai kõik kulutused kirja pandud :)

Aga summad olid sellised:

  • lennupiletid Tln-London-Windhoek-London-Tln (Estonian Air + Air Namibia) a' 10 900.- eek

  • viisa + selle sebimise vahendustasu Estravelile a' 1 400.- eek

  • reisikindlustus a' 600.- eek

  • auto rent + sat telefoni rent kokku 22 000.- eek
  • söök + jook + majutus + autokütus jms a' ca 10 000 eek
  • nipet-näpet koju kaasa + Londoni päev ka ehk kõik kokku per inimene oli ca 30 000 eek

  • kilometraash kokku ca 4700 km - kõige lühem päev (viimane) 96 km, pikeim üle 500 km

Kommentaare ei ole: