kolmapäev, 11. juuni 2008

11.06.2008 Kaoko- ja Damaralandi kõrb, punased neegrid - himbad.

Jürka:

Päeva kilometraaž: 522 km

Algpunkt Purros Community Camp. Vaatamata laagris rippuvatele hoiatustele kõrbeelevandid meid ei rünnanud. Trügisime oma vapra Nissan Hardbodyga läbi pehme liivaga jõesängi Purrose külla himbasid otsima. Himba Traditional Village oli meeldiv üllatus. Roigasaia väravas leidus kohe inglist spiikiv Henry, kes küsis kõigilt 30 NAD, andsime talle ka jahu, putru jm. Küla koosnes tarandikust, mille sees ümarad vitstest-savist-lehmasõnnikust onnid. Keskel lõkkease. Peale Henry polnud külas ühtegi meest. Ilmselt pole need nii dekoratiivsed. Naisi, nooremaid ja vanemaid, see-eest leidus oma kümmekond, teist samapalju väikseid lapsi.



Näidati, kuidas tehakse punasest ookrist, lehmarasvast ja lõhnataimedest kreemi, millega kogu keha punaseks võõbati. Lõhnarohtudega kreemi määriti eelkõige nahast punutud kaelahetele. "Jumestuskreem" andis tõepoolest ilusa ja ühtlase tulemuse.









Lastele meeldis, nagu ikka, pildistatud saada ja pilte fotoka ekraanilt vaadata.





Lõpetuseks tehti veel üks "perepilt", kus Ots ja kogu küla naised peal.






Edasi pikk treppis, pingutav, kuid väga ilus tee läbi jõeorgude, mööda kõrbetasandike, mägede vahelt läbi Sesfonteini, kus saime esimest korda peale Opuwot (üle 700 km) tankida. Oli ka viimane aeg, kuna kütusenäidiku tuluke juba põles.







Väga maitsev lõuna (grillitud orüks) vanas varjulises saksa fordis.

Edasi maalilised maastikud savanni-poolkõrbe ja punaste mägedega. Sirge üles-alla pendeldav kruusatee lõikuvate sügavate teravate jõeorgude ja Otsaga roolis. Senine kõrgusrekord - 1550 m ja väga ilusad vaated. Teel tasandikule põikas üle tee suur emaelevant, kes meid ka veidi ähvardas. Ilmselt poja tõttu, kes teisele poole teed jäi.





Outjo Buschfeld Lodge. Õhtusöögiks sebra ja kudu. Leinol ja Merlel õnnestus parkimisplatsilt pigikänkrad talla külge haakida ning õhtu möödus lõbusasti bangalopõrandalt suuremaid ja väiksemaid musti plekke nühkides. Erinevaid vahendeid katsetades selgus, et kaasasolnud vahenditest võitleb kõige paremini pigiga brändi. Üle hulga aja dušš!

Kommentaare ei ole: